08/02Projecten

Salderingsregeling voor zonnepanelen verlengd tot 2023

- Het Advanza Team

Overweeg je om zonnepanelen aan te schaffen? Goed nieuws! Demissionair minister Kamp heeft aangekondigd dat de huidige salderingsregeling tot 2023 wordt voortgezet. Als je nu zonnepanelen laat plaatsen, kun je optimaal gebruik maken van de ongewijzigde salderingsregeling.

De voordelen van zonnepanelen

Het aantal zonnepanelen in Nederland neemt in razend tempo toe. Huishoudens ontdekken massaal de voordelen van zonne-energie.

Energie opwekken met zonnepanelen is een slimme investering. Je bespaart maandelijks op je energierekening en het rendement is een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Daarnaast dragen zonnepanelen bij aan een stijging van de woningwaarde en het energielabel.

Ook het milieu is gebaat bij zonne-energie: zonnepanelen zorgen voor een reductie van de CO2-uitstoot.

Hoe werken zonnepanelen?

De zon stuurt een oneindige hoeveelheid energie naar de aarde. Op zonnepanelen zitten laagjes silicium. Zonlicht wekt elektrische spanning op tussen die laagjes. Deze spanning wordt door een zogenoemde omvormer omgezet naar bruikbare wisselstroom.

Wat is salderen?

Salderen is het verrekenen van de zonne-energie die je opwekt, met de energie die je afneemt van het elektriciteitsnet. Je betaalt dan alleen nog het saldo tussen de elektriciteit die je afneemt en de elektriciteit die je opwekt. Als je meer stroom opwekt dan je zelf verbruikt, ontvang je hier een vergoeding voor.

De essentie van de salderingsregeling is het stimuleren van zonnepanelen. De huidige salderingsregeling word verlengd tot 2023. Met een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar is 2017 hét moment om zonnepanelen aan te schaffen: https://www.advanza.nl/energie

Vind de beste zonnepanelen installateurs in je regio
keyboard_arrow_right